3r treball

FITXA PEL·LÍCULA “LA NOCHE AMERICANA”

TÍTOL: La noche americana.

TÍTOL ORIGINAL: La nuit américaine.

ORIGEN PEL·LÍCULA: Francia.

PAÍS: Francia i també Italia.

GUIÓ: Jean-Louis Richard,Suzanne Schiffman i 
François Truffaut.

MÚSICA: Georges Delerue.

FOTOGRAFIA: Pierre-william Glenn.

SO: Georges Delerue.

DATA: 1973

DIRECTOR: François Truffaut.

DIRECTOR ARTÍSTIC: Damien Lanfranchi.

EDITOR: Yan Dedet i Martine Barraqué.

PRODUCTOR: Claude Miller.

DURADA: 115min.

GÈNERE: Comedia, drama, romans.

ESCENARIOS: La boca de un metro, una plaça, la habitació de un hotel, la escalera de una casa, una montanya, etc.

PRODUCTORA: Les Films du Carrosse, P.E.C.F., 
Produzione Internazionale Cinematografica.

MUNTATGE: Yan Dedet i Martine Barraqué.

DISTRIBUIDORA: Warner-Columbia Film.

SINOPSI: En els estudis La Victorine de Niça es roda una pel·lícula, l'argument de la qual gira entorn d'una dona jove que, després de fracassar en el seu matrimoni, decidix escapar-se amb el seu sogre. El director de la producció, Ferrand, és un singular personatge que destaca per la seua paciència. A mesura que avança el rodatge del film, els problemes entre l'equip augmenten.

PERSONATGES:Jacqueline Bisset(Julie), Valentina Cortese(Séverine), Alexandra Stewart(Stacey), Jean-Pierre Léaud(Alphonse), Jean-Pierre Aumont(Alexandre), François Truffaut(Ferrand), Jean Champion(Betrand), Nathalie Baye(Joelle), Bernard Menez(Bernard the Prop Man).

PREMIS I NOMINACIONS:La pel·lícula va guanyar l'Óscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa en 1974, i va obtindre tres nominacions: al millor director, a la millor actriu de repartiment (Valentina Cortese) , i al millor guió original. Va guanyar el premi BAFTA en 1974: a la millor direcció (François Truffaut) , a la millor pel·lícula, i a la millor acriz secundària (Valentina Cortese) També el premi NYFCC Award en 1974: al millor director, a la millor pel·lícula i a la millor actriu secundària (Valentina Cortese) Premi NSFC Award en 1974: al millor director, a la millor pel·lícula i a la millor actriu secundària (Valentina Cortese) Premi dels Crítics 1974 : a la millor pel·lícula (Francois Truffaut)

TEMES TRACTATS: La grabació d'una pel·lícula; la implicació del personatges i el treball que fan; presenta la realitat, es a dir, de vegades hi han problemas i això endarrereix la seua producció; com utilitzen els efectes secundaris.

REFLECCIÓ PERSONAL: Aquesta película no la habia vist abans, i, he de dir que m'ha sorprés. Per a la gent que li agrada el cinema i el muntatge aquesta pel·lícula sí que se la recomanaría, ja que es vore sense filtres com es la grabació en el cine. Vore que és el que hi ha darree de tot el que hem vist es molt interessant. Ademés mostra com les persones que treballen en aquest món la seua vida acaba girant en torn al cine.

Comentarios

Entradas populares de este blog

2n treball

1r treball